frozen flower ♥
Better day will surely come.

Berhenti mempersoalkan..

kenapa ia berlaku.
kenapa jadi macam ini.
kenapa dia buat macam itu.
kenapa dia pilih keputusan itu.

Berhenti daripada memikirkan perkara yang hanya mendatangkan kemarahan dan sakit hati.

Berhenti.

Istighfar. Istighfar. Istighfar.

Everything happen comes from Allah s.w.t.

Yakin. Ujian tarbiyyah dari Allah. Untuk uji tahap keimanan dan ketaqwaan kita.

JNN, 0502

(via ohh-reality)

I’ve learned a lot from you.

I learn to close my eyes to things that will build hatred.

I learn to close my ears to things that will create anger.

I learn to remain silent to things I keep wondering curiously.

I learn to let go things I used to.

Thanks to Allah who planned everything for me to learn something from you.

JNN, 0402

(via ohh-reality)
mydestinationjannah:

Indeed Allah SWT is The Best Artist Ever. No one can beat Him.  #VictoryForGAZA!
dirikudrcinta:

AMIN.❤

Menyepi bukan kerana membenci.

Whatever happen. Trust me, I will love you always. Lillahitaala. Inshaa Allah.

Because I don’t know how to hate people who I ever loved and care ;)

JNN, 1901

(via ohh-reality)

nurdiyanaruslan:

Setiap yang berlaku.. ada hikmahNya. Setiap yang sedih.. pasti ada gembiranya. Setiap yang duka.. pasti ada sukanya. Setiap yang biasa.. pasti ada luar biasanya. Yakin dgn Allah SWT.. itu lumrah kehidupan. ☺
islamic-art-and-quotes:

Death From the collection: IslamicArtDB » Quotes About Death (51 items)Originally found on: artherapy
Saatnya nanti kau akan mengerti mengapa aku memilih jalan ini.(via gulagulagetah)

Scroll scroll timeline.
Terbaca satu status.
Macam kena je dengan keadaan kita. Macam tuju kat diri kita je. Macam sentap je.

Tenung status tu lama lama.

Rasa insaf sekejap.
Time tu if kita takada effort untuk berubah, mungkin peluang macam tu takkan datang dah.
Terkadang Allah mengetuk pintu hati kita hanya sekali.

(via gulagulagetah)

Dosa lama masih belum padam, ditambah lagi dengan dosa baru.

Habisnya, bila mahu cuci hati?

(via gulagulagetah)

Kadang.

Ada. Rasa jauh dari Tuhan.

Tapi tiada usaha untuk mendekatkan.

Salah siapa bila jatuhnya tiada pergantungan?
Salah siapa bila sesaknya tiada yang menyembuhkan?

Tapi jujurnya. Hakikatnya.

Jauh manapun kita tinggalkan Allah, dia tetap masih beri kita nyawa.
Tapi sampai saatnya, andai kita masih belum sedar,
tepat masanya nyawa ditarik, jangan kata Allah tak bagi cukup masa.
Kerna kita yang buta dengan mainan dunia.

(via gulagulagetah)

Jauh mana pun kau lari.
Tinggi mana pun kau daki.

Kau tetap pergi,
Menuju Tuhan yang Hakiki.

(via gulagulagetah)